Masterclass: Aštanga jóga speciál

Dílna 4/5/2024
599 Kč

Dvouhodinová praxe s pozicemi z první i druhé série ashtanga vinjása jógy.

Pro zájem workshop opět opakujeme 🙂

 

Katka Švajdlerová si pro vás připravila dvouhodinovou lekci s pozicemi z první a druhé série aštanga vinjása jógy.

Ashtanga znamená 8 údú/stupňů – jedná se tedy o osmi-stupňovou „cestu“ neboli ucelený „návod“, který Vám pomůže nastartovat Vaši jógovou praxi a začlenit jógu do Vašeho každodenního života.

CO SI Z WORKSHOPU ODNESETE:

Na tomto workshopu se s těmito 8 stupni seznámíme a detailněji se pak budeme věnovat 3. stupni Ashtanga yogy – ásanám. Podrobně se seznámíme se všemi ásanami z první série (Primary series, též nazývanou „Yoga chikitsa“, která očišťuje a zoceluje naše fyzické „hrubohmotné“ tělo). Přidáme pak na ochutnávku několik vybraných ásan z druhé série (Intermediate series aneb „Nadi shodhana“, očista nervového systému).

Ashtanga yoga je důmyslně propracovaný systém. Je rozdělena do několika sérií, každá z nich obsahuje přesně daný sled ásan, které navazují jedna na druhou a současně každá ásana připravuje a otevírá tělo na tu následující.

Při praxi ashtanga yogy si každý praktikant časem zapamatuje, jak jdou jednotlivé ásany za sebou. Dokáže pak lépe při své praxi zklidnit mysl, naladit mysl i tělo na dech, uvolnit se v jednotlivých ásanách, tedy více si užít praxi a prožít jakousi „meditaci v pohybu“.

PRO KOHO JE WORKSHOP VHODNÝ:

Každá z těchto sérií je sama o sobě relativně náročnou praxí, nicméně se její náročnosti nemusíte bát – ukážeme si jemnější varianty ásan pro začínající praktikanty.